.
Логопедични терапии

Говорни нарушения при деца и възрастни

Background
Артикулационни нарушения на речта

Правилното произнасяне на звуците изисква както познаването на съответния звук, така и способността за координиране на говорните мускули.

Background
Дефицит на вниманието

Синдром с дефицит на вниманието/хиперактивност  е белязано от продължаващ модел на невнимание и импулсивност, който пречи на функционирането или развитието.

Background
Забавено езиково развитие

Забавеното езиково развитие се разпознава когато детето не отговаря на типичните етапи на речта за определена възраст.

Background
Заекване

Хората, които заекват, често повтарят определени срички, думи или фрази, удължават ги или изпитват необичайни спирания на определени звуци и срички.

Background
Аутистичен спектър

Изразява се в значителни трудности в социалното взимодействие и невербаното общуване, съпътствани от ограничени, повтарящи се модели на поведение и интереси.

Background
Дислексия и дисграфия

Трудности при овладяване нав процесите на четене и писане. Проблем при слухово разпознаване на звуковете, трудност при свързването на отделните букви в думи и огледално писане и разместване на срички или думи.

Background
Синдром на Даун

Генетично изменение, съпроводено с телесни аномалии и намалена способност за възприемане.

Background
Диалектен говор

Има разлика между диалект и акцент. Акцентът се отнася до звученето на говора. Омекотяват се звуковете, което подлежи на терапия.

Background
Дикция

Дикцията предполага ясно призношени на всички звуковве, вярно поставени ударения, липса на проблеми с артикулацията. Качеството на дикцията се намалява заради неспазвне темпото на речта ии появата на неясни окончания.

за допълнителна иформация

Запиши се за логопедична консултация

Отзиви за Логопед за деца и възрастни
Препоръка за логопед
От три години посещаваме логопедичен кабинет Ади. Детето ми беше на две и половина, когато разбрах, че има забавяне в говора. Говореше с по една дума. Ходихме 6 месеца в друг логопедичен център, но нямаше ефект. На три отидохме при Ади и нещата започнаха да се променят. Сега Ивайло е на 6. Говори с дълги изречения, разказва и успява обясни всичко, което иска. Мотивиран е да учи и много обича да ходи при Ади. Не бих го спряла в никакъв случай, защото виждам всеки ден промяна в детето ми.
Галина и Ивайло (6г)
Мнения за логопед в София
Работя с Ади около година с цел да подобря произношението на звука Р. Откровено казано, в началото бях доста скептичен и дори мислех, че няма да успея да се науча, защото всичките ми опити в миналото са завършвали с провал. Ади ми показа как с малки крачки, започвайки от правилното произношение, упражняване на думи и срички, четене и разговорна реч, мога да превъзмогна проблема си и да зауча коректното произношение. Най-голямо впечатление ми направи подхода й - успява да ме поправи и коригира, без да ме кара да се чувствам сякаш съм сгрешил или провалил.
Александър (28г)
Логопед мнения
Когато синът ми беше на 4 години, при стресова ситуация започна да заеква. Консултирах се с учителката му в детската градина и тя ни насочи към Адриана. В началото беше трудно, тъй като синът ни е доста стеснителен и трудно се отпуска да говори с непознати.  С течение на времето и благодарение на огромното търпение и внимание, с което Адриана подходи към синът ни, той се отпусна и нещата потръгнаха. С нетърпение очакваше логопедичните часове, за да покаже колко добре се справя с новите си задачи.
Мария и Стефан (5г)